Kép

Kép

5. alkalommal is Nemzeti Regatta! Új versenyszám a repertoárban!

A Balatoni Hajózási Zrt. Siófok Várossal – mint társszervezővel – idén már ötödik alkalommal rendezi meg a Nemzeti Regattát, Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját. A szervezők 2020. június 6-án és 7-én várják a települési csapatokat, a szurkolókat és érdeklődőket Siófokra. A kétnapos családi fesztiválra színes programokkal, ingyenes koncertekkel és izgalmas versenyekkel készülnek a szervezők. Már javában zajlik a települések nevezése, akik idén egy új versenyszámban is megmérkőzhetnek egymással.

Bővebben

Kép

Rengeteg vendég, élménydús programok és fantasztikus hangulat övezte a hétvégi Nemzeti Regattát Siófokon!

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) és szervezőtársai által immár 4. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzeti Regatta - Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja - hatalmas sikert aratott a hétvégén, hiszen az ország különböző pontjairól 50 település 16 megyéből mutatkozott be a nagyközönségnek, mindemelett koncertek, különböző versenyek és rengeteg program várta az idelátogatókat.

Bővebben

Kép

Az 50 település már javában készül az idei Nemzeti Regatta versenyeire!

Kevesebb mint két hét és indul a Nemzeti Regatta – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja – 2019. június 1-2-án! A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) és szervezőtársai idén is 50 települést látnak vendégül Siófokon, ahova 16 megyéből érkeznek majd a csapatok a megmérettetésekre. A kilátogató közönség megismerkedhet a települések saját kulturális értékeivel, ízvilágukkal, programkínálatával, turisztikai szolgáltatásaival Füzértől egészen Körmendig.

Bővebben

Kép

Kisorsolták az 50 település számára a vitorláshajókat és a sárkányhajó csoportbeosztást az idei Nemzeti Regattára!

A Nemzeti Regatta – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja - elérkezett következő fontos mérföldkövéhez, a vitorlás- és sárkányhajófutamok sorsolásához, melyet 2019. május 14-én egy sajtótájékoztató keretén belül tartottak meg, stílusosan a Siófok katamarán fedélzetén. A sajtótájékoztatón 23 benevezett település képviseltette magát, az eseményen ők személyesen is közreműködtek a vitorláshajók és a sárkányhajó futamok beosztásának sorsolásában. Az izgalmas sorsolást az érdeklődők, illetve a többi települési csapat akár élőben is követni tudta az esemény közösségi média csatornáján.

Bővebben

Kép

A nyár első balatoni fesztiváljára, az idei Nemzeti Regattára ismét 50 település érkezik Siófokra!

Összeálltak a települési csapatok az idei Nemzeti Regatta versenyszámaira, melyekre a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) és szervezőtársai 2019. június 1-2-án várják Siófokon a látogatókat. A rengeteg színes, ingyenes családi program között fellép majd Vastag Csaba, az Irigy Hónaljmirigy, Péterfy Bori & Love Band, valamint a Hooligans zenekar!

Bővebben

Kép

Már most majdnem teljes teltház az idei Nemzeti Regattán!

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) és szervezőtársai 2019. június 1-2-án a Nemzeti Regatta Magyarország Településeinek Vitorlásfesztiváljára várják Siófokon a települési csapatokat és a kilátogató érdeklődőket. A kétnapos országos seregszemlének ismét Ördög Nóra lesz a háziasszonya, házigazdája pedig Borbély Ferenc, aki egyben a vitorlásverseny szakértő kommentátora is. Az eseményen ingyenesen látogatható koncertek keretében fellép Vastag Csaba, az Irigy Hónaljmirigy, Péterfy Bori & Love Band, valamint a Hooligans zenekar! A szervezők garantálják, hogy két napig újra egymásra mosolyog az ország a Balaton partján!

Bővebben

Kép

Már csak néhány napig van lehetősége a településeknek a Nemzeti Regatta seregszemléjére nevezni!

Már csak pár napig nevezhetnek a települések a Nemzeti Regattára – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiváljára. A hivatalos nevezési határidő: 2019. február 28-ig tart. A nyárköszöntő vitorlásfesztiválon összesen 50 település részvételét tudja biztosítani a Balatoni hajózási Zrt. (BAHART). A nevezések folyamatosan érkeznek, így ütemesen fogynak a helyek a csapatok számára, akik különböző versenyszámokban mérettethetik meg magukat, valamint saját településeik bemutatására is lehetőséget kapnak.

Bővebben

Kép

Idén júniusban újra Nemzeti Regatta!

Idén júniusban újra Nemzeti Regatta és az ország településeinek fesztiválja Siófokon! Megkezdődtek az előkészületek, már zajlik a települések nevezése! A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART), idén már negyedik alkalommal rendezi meg a Nemzeti Regattát – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját. Kijelölésre került a kétnapos esemény időpontja: a szervezők 2019. június 1-2-án várják a települési csapatokat, illetve a kilátogató érdeklődőket Siófokra, a Balaton nyári fővárosába. Idén is színes családi programokkal, valamint izgalmas versenyszámokkal készül a BAHART. Megkezdődtek az előkészületek, a települések már jelentkezhetnek az országos seregszemlére, melyen saját kulturális értékeiket, ízvilágukat, programkínálatukat, idegenforgalmi szolgáltatásaikat is bemutathatják.

Bővebben

Kép

Megvannak a 2018. évi Nemzeti Regatta nyertes csapatai

Egymásra mosolygott az ország hétvégén Siófokon, két nem Balaton parti település is a dobogón a vitorlásversenyben…

Bővebben

Kép

Hajósorsolás - Nemzeti Regatta 2018

2018. május 24-én stílszerűen egy hajón, a Siófok katamarán fedélzetén tartottak sajtótájékoztatót a Nemzeti Regatta szervezőbizottságának tagjai és az országos esemény támogatói. A rendezvény leginkább várt része a vitorláshajók kisorsolása volt, melynek keretében mind az 51 település megtudta melyik vitorlással, melyik előfutamban vághat neki a június 9-én startoló versenynek. A sajtótájékoztatón 22 résztvevő település is képviseltette magát, így az izgalmas eseményen személyesen is közreműködtek a vitorláshajók és a sárkányhajó futamok beosztásának sorsolásában, melyet a többi nevező akár online is követhetett az esemény közösségi média csatornáján.

Bővebben

Kép

A nyár első balatoni fesztiválja, ahol egyszerre fedezhetők fel Magyarország településeinek kincsei, ízei és kultúrája!

Az esemény főtámogatója, az idén 50 éves évfordulót ünneplő házigazda Siófok városában június 9-10-én országos seregszemlén mutatja meg további 50 település Zalaegerszegtől, Debrecenig helyi értékeit, és enged bepillantást kulturális, kulináris világába! A kétnapos fesztiválon színes családi és gyermekprogramok, egészségsziget, Rádiós kívánságműsor, az ország hírességei és kóstoltatás is várja a kilátogatókat!

Bővebben

Kép

Teltház! 52 település nevezett be a nyár első balatoni fesztiváljára!

Fergeteges koncertekkel és színes programokkal indul a június az idén 50 éves házigazda Siófok városában! A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) és szervezőtársai 2018. június 9-10-én a Nemzeti Regatta Magyarország Településeinek Vitorlásfesztiválján újra várják a települési csapatokat és a kilátogató érdeklődőket az idén várossá válásának 50. évfordulóját ünneplő Sófokra.

Bővebben

Kép

Már csak néhány települési hely kiadó a siófoki Nemzeti Regattára, a nyár első balatoni fesztiváljára!

50 magyarországi település mutatkozhat be az idén 50 éves házigazda Siófok városában! A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) és szervezőtársai 2018. június 9-10-én a Nemzeti Regatta Magyarország Településeinek Vitorlásfesztiválján újra várják a települési csapatokat, illetve a kilátogató érdeklődőket az idén várossá válásának 50. évfordulóját ünneplő Sófokra, a Balaton nyári fővárosába. Folyamatosan érkeznek a települési nevezések a kétnapos országos seregszemlére, melynek ismét Ördög Nóra lesz az egyik házigazdája. A szervezők a népszerű fesztiválra és települési seregszemlére már csak néhány nevezést tudnak fogadni a bűvös 50-es szám eléréséig!

Bővebben

Kép

50 magyarországi település mutatkozhat be a siófoki Nemzeti Regattán a nyár első balatoni fesztiválján!

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) már tavaly novemberben hivatalosan is bejelentette, hogy idén is megszervezi a Nemzeti Regattát – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját. Kijelölésre került már a kétnapos esemény időpontja is: 2018. június 9-10-én várják a települési csapatokat, illetve a kilátogató érdeklődőket a jövőre várossá válásának 50. évfordulóját ünneplő Sófokra, a Balaton nyári fővárosába.

Bővebben

Kép

Jövő júniusban újra Nemzeti Regatta és települési fesztivál Siófokon, gazdag családi programkínálattal!

Hivatalosan is bejelentette a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART), hogy jövőre is megszervezi a Nemzeti Regattát – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját. Kijelölésre került már a kétnapos esemény időpontja is: 2018. június 9-10-én várják a települési csapatokat, illetve a kilátogató érdeklődőket a jövőre várossá válásának 50. évfordulóját ünneplő Sófokra, a Balaton nyári fővárosába. 

Bővebben

Kép

Alsóörs a Nemzeti Regatta vitorlásverseny idei győztese.

Füzér, a Nemzeti Vágta nyertese épphogy csak lecsúszott a dobogóról... Az összetett települési vetélkedésben Baja vitte el a fődíjat.

Teljesült a szervezők célja, hiszen a hétvégén valóban egymásra mosolygott az ország Siófokon. Közönségsikerrel, teltházzal zajlott a balatoni szezonkezdés első nagy családi fesztiválja, ahol a Nemzeti Regatta 38 település részvételével lebonyolított vitorlásversenyét Alsóörs nyerte.

Bővebben

Kép

Már azt is tudjuk, hogy a résztvevő települések melyik vitorlással vágnak neki a Nemzeti Regattának a Balatonon…

2017. május 24-én stílszerűen egy hajón, a Rákóczi motoros fedélzetén tartottak sajtótájékoztatót a Nemzeti Regatta szervezőbizottságának tagjai és az országos esemény védnökei. A rendezvény leginkább várt része a vitorláshajók kisorsolása volt, melynek keretében mind a 38 település megtudta melyik vitorlással vághat neki a június 10-ei versenynek. Az eseményen a fővárosi hajózási társaság a MAHART és a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) stratégiai együttműködési megállapodást is aláírt.

Bővebben

Kép

Vajon melyik település nevét viseli a Balaton legújabb hajója jövőre? Június 11-én ez is kiderül!

Nagypénteken, 2017. április 14-én adta át ünnepélyesen a forgalomnak Dr. Mosóczi László a Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes-államtitkára a BAHART új hajóját, a Nemzeti Regatta nevű motorost! A modern hajó egyúttal az amatőr vitorlásverseny tavalyi győztesének, Siófok városnak a nevét is viseli az idei hajózási szezonban, így a hajó teljes neve: Nemzeti Regatta 2016 Siófok

Bővebben

Kép

A BAHART idén is új hajó átadásával indította el a hajózási szezont!

A balatoni hajózás hagyományosan minden évben Húsvétkor indul, idén már nagypénteken kezdetét vette a 171. hajózási szezon, melyet az új, Nemzeti Regatta névre keresztelt motoros hajó ünnepélyes vízre bocsátásával ünnepelt a Balatoni Hajózási Zrt. Az eseményt nagy érdeklődés övezte, melynek keretében Dr. Mosóczi László a Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes-államtitkár adta át a forgalomnak a BAHART saját forrásból újjáépített, 180 fős új hajóját. Az ünnepélyes lepellevételre és a pezsgős névavatásra a régió meghatározó turisztikai, gazdasági szereplői, Siófok város vezetői és a BAHART munkatársai, valamint a hajóállomásra kilátogató érdeklődők előtt került sor.

Bővebben

Kép

50 Siófokon szárazföldön és vízen!

A Balatoni Hajózási Zrt. Siófok város támogatásával a MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozat keretében ismét kétnapos fesztivállal, és a Magyar Vitorlás Szövetség szakmai bonyolításában amatőr vitorlásversenyre invitálja Magyarország településeit a Balaton nyári fővárosába, Siófokra.

Bővebben

Kép

Júniusban újra Nemzeti Regatta parti fesztivállal Siófokon

A Balatoni Hajózási Zrt. Siófok város támogatásával a MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozat keretében ismét kétnapos fesztiválra, és a Magyar Vitorlás Szövetség szakmai bonyolításában amatőr vitorlásversenyre invitálja Magyarország településeit a Balaton nyári fővárosába, Siófokra. Az esemény hivatalos bejelentésére a vitorlázók legfontosabb szakmai eseményén, a Budapesti Boat Shown került sor. 

Bővebben

Kép

Jövőre is lesz Nemzeti Regatta

A rendezvény sikerességének köszönhetően egy percig sem volt kérdéses, hogy jövőre is lesz Nemzeti Regatta. A Balatoni Hajózási Zrt., a Magyar Vitorlás Szövetség és Siófok város összefogásának köszönhetően egy olyan esemény jöhetett létre, mely egyaránt növelte a Balaton és a vitorlás sport presztízsét is. 

Bővebben

Kép

Siófok nyerte a Nemzeti Regattát, Miskolc a települések versenyén diadalmoskodott

Könnyű szél, verőfényes napsütés 5000 résztvevő és több, mint 300 versenyző a Nemzeti Regattán - Magyarország Településeinek Vitorlásversenyén. A küzdelem szoros volt, végül Siófok, a házigazda nyerte meg a Nemzeti Regattát. Az ezüstérmet Alsóörs, a bronzérmet pedig Csopak vihette haza. A Balaton, és a vitorlás sport is a legszebb arcát mutathatta meg a Nemzeti Regattán.

Bővebben

Kép

Kisorsolták a vitorlásokat a Nemzeti Regattára

A Nemzeti Regatta június 2-án megrendezett nagyszabású budapesti sajtótájékoztatóján mindenre fény derült: kisorsolták, hogy a csapatok mely hajókkal, és mikor startolnak majd a futamokon.

Bővebben

Kép

A nyár első nagy bulija a Balaton partján - Nemzeti Regatta

Változatos, színes programokkal és sztárfellépőkkel várja az érdeklődőket a nyár első nagy szabadtéri fesztiválja, a Nemzeti Regatta június 11-12-én Siófokon! Amíg a vízen a vitorlás hajók küzdelme zajlik, a tó partján a versenyre nevezett települések képviselői a saját nevezetességeikkel, jellegzetes gasztronómiai különlegességekkel, látványos standokkal mutatkozhatnak be.

Bővebben

Kép

Verseny a hullámok hátán, családi fesztivál a parton

A MOL Nagyon Balaton program részeként megrendezésre kerülő Nemzeti Regatta június 11-12. között várja versenyzőit, látogatóit a Balatonon. A speciális amatőr vitorlásversenyre felfűzött rendezvény nem csak a versenyző csapatok számára kínál feledhetetlen élményeket, hanem azoknak is, akik családostul, barátostul látogatnak el a helyszínre.

Bővebben

Kép

Sztárfellépőkkel startol a nyár a Nemzeti Regattán

Már nevezhetnek a települések a Nemzeti Regatta Vitorlásversenyre. A vitorlázás nem csak azok számára élmény, akik már jártasak ebben a sportban, a vízen való tartózkodás valóban összehozza az embereket. Amíg a hajók a vízen suhannak, a szárazföldön többek között a Magna Cum Laude, a Honeybeast, és a The Biebers szórakoztatja a nagyközönséget. 

Bővebben

Kép

A közös élmény és kaland összehozza a települések irányítóit, döntéshozóit

Siófok idén júniusban egy különleges rendezvény helyszínéül szolgál. A napokban kiküldött meghívók alapján települések nevezését várják a Nemzeti Regattára szerte az országból. 

Bővebben

Kép

Hagyományteremtő vitorlásverseny és családi fesztivál a Balatonon

Hagyományteremtő céllal rendezik meg 2016. június 11-12-én a Nemzeti Regattát Siófokon. A rendezvényen vitorlát bontanak a részt vevő magyarországi települések, amelyek a Nemzeti Vágta mellett immár a vízen is összemérhetik erejüket!

Bővebben