Kép

Ajánló

Magyarország Településeinek Balatoni Fesztiválja

A legkiválóbb településmarketing lehetőség a nevező településeknek!

Amatőr vitorlásverseny

Profi kormányossal és OneDesign -azonos típusú - hajókon a települések bontanak vitorlát.

 

 

 

Sárkányhajó verseny

A települések csapatai sárkányhajókon szelik a Sió-csatornát.

 

 

 

Összetett települési verseny

Az összes versenyszámban induló települések közül a legjobban teljesítők nyerhetnek értékes ajándékokat.

 

 

 

Települési stand szépségverseny

Helyi turisztikai értékek, hagyományok és nevezetességek bemutatása a települések egyedi arculati elemeivel.

 

 

 

Települési Ízek Versenye

Főzőverseny és gasztronómiai kavalkád az Ízek Utcájában.

 

 

 

Színpadi bemutatkozások, fellépések

Települések bemutatkozása, fellépőinek színes műsora.

 

 

 

 

A Nemzeti Regatta védnökei


Kollár József - A Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója

A Balatoni Hajózási Zrt. stratégiai fontosságúnak tekinti, hogy gazdasági tevékenysége mellett aktív, kezdeményező szerepet töltsön be a régió társadalmi életében is, elősegítve egyebek mellett a helyi és országos turisztikai célokat. Fentiek jegyében 2020-ban immár ötödik alkalommal rendezzük meg a Nemzeti Regattát, Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját.
A rendezvény – bár a vitorlázásról és a Balatonról szól – túlmutat a térségen, igyekszik bevonni az ország egyéb turisztikai desztinációit és a nagyközönséget is. Szeretnénk ráirányítani a figyelmet gyönyörű tavunkra, a magyar vitorlássportra, de egyszersmind megmutatni a résztvevő települések, vidékek értékeit, turisztikai látványosságait is. Külön örömömre szolgál, hogy az elmúlt években résztvevő települések majd mindegyike visszatérő vendégünk, a fesztivál iránt érdeklődők száma pedig évről-évre nő. 2020-ban ismét 50 település részvételével szervezzük meg a rendezvényt, még színesebb és gazdagabb programkínálattal, értékes díjakkal. A fenti gondolatok jegyében ajánlom megtisztelő figyelmükbe a Nemzeti Regattát, amelyen szeretettel várjuk az ország településeinek csapatait és az érdeklődőket egyaránt, június 6-án és 7-én, a siófoki kikötőben!

 

dr. Lengyel Róbert - Siófok Város polgármestere

Siófok, 2020-tól immár a Nemzeti Regatta társszervezője. Városunk egész évben hazai és nemzetközi érdeklődésre egyaránt számot tartó színvonalas kulturális, gasztronómiai és sportprogramok házigazdája. Ezeknek az eseményeknek zászlóshajója a Nemzeti Regatta, mely egy több ezer embert megmozgató rendezvénnyé nőtte ki magát az elmúlt évek során. A verseny alkalmat ad arra, hogy az összegyűlt mintegy félszáz település is jobban megismerje egymást, ugyanakkor Siófok városa is meg tudja mutatni sokszínűségét. A Balaton és környéke egész évben kikapcsolódást biztosít az ide látogató vendégek számára. Nyáron a strandok és a vízi sportok, ősszel és tavasszal a kirándulás, a sétahajózás, kerékpározás, vitorlázás, míg télen a korcsolya nyújt aktív sportolási lehetőséget az ide látogató vendégeknek.

Siófok örömmel fogadja és visszavárja Önöket!

 

Dr. Kollár Lajos - A Magyar Vitorlás Szövetség elnöke

Úgy tűnik mintha tegnap lett volna, pedig fél évtizede volt, amikor először felvetődött a Nemzeti Regatta ötlete és ennek megfelelően már ötödik alkalommal rendezzük meg a rendkívüli népszerűségnek örvendő verseny hétvégét. A vitorlás szövetség részéről nagy örömmel fogadtuk a BAHART kezdeményezését, felismerve azt a lehetőséget, hogy a vitorlás sport népszerűsítésében óriási lehetősége van a Nemzeti Regattának. Örömmel látom, hogy évről évre nagyobb az érdeklődés, már a tavalyi alkalommal is, amikor elértük az 50 önkormányzat jelentkezését, úgy gondoltuk, hogy lassan meghaladja lehetőségeinket a verseny lebonyolítása. Természetesen örülve a népszerűségnek gondoskodunk arról, hogy minél többen részt tudjanak venni a két napos regattán, amely nem csak egy verseny, hanem egyben egy örömünnep is. Számos kulturális rendezvénnyel, zenei programmal, ízek utcájával, igazi fesztivállá nőtte ki magát. Idén az olimpia évében is járunk, nagy érdeklődéssel figyeljük, hogy a meglévő 3 olimpiai kvótánk mellé sikerül-e a negyediket is begyűjteni. Mire ez a rendezvény lebonyolításra kerül, már látni fogjuk, hogy hány vitorlás sportoló képviseli hazánkat a tokiói megmérettetésen. Visszatérve a Nemzeti Regattához, a BAHART vezetésében kiváló partnerre találtunk ahhoz, hogy kedvenc sportágunk tovább fejlődjön és egyre szélesebb körben élvezzék ennek a gyönyörű sportnak az örömeit. Az irány jó, reméljük, hogy még sok éven keresztül örülhetünk a Nemzeti Regattának. Végezetül Senecát idézem: „Semmilyen szél nem kedvez annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart”.

 

A Nemzeti Regatta házigazdái


Ördög Nóra - A Nemzeti Regatta háziasszonya

Családommal imádunk utazni, és az elmúlt években különösen sok külföldi országot látogattunk meg. De hiába a szebbnél-szebb távoli úticélok, a Balatonhoz semmi sem fogható! Szinte nem telik el úgy hónap - legyen nyár vagy tél -, hogy ne látogassunk el a magyar tengerhez is. Örök szerelem a miénk! Számomra a nyár a Nemzeti Regattával kezdődik! Nagyon boldog vagyok, hogy idén is meghívást kaptam erre a fantasztikus eseményre, már nagyon várom! Jó lesz újra Siófokon lenni, és eltölteni együtt egy vidám hétvégét! Remélem, találkozunk!

 

 

Borbély Ferenc - A Nemzeti Regatta házigazdája

A Nemzeti Regatta egy jó bulinak indult négy évvel ezelőtt, mára ügy lett belőle. A BAHART és Magyarország közös ügye. Abban már a kezdeteknél is biztos volt mindenki, hogy az ötlet több mint jó, de hogy mit sikerül hosszabb távon kihozni belőle, az természetesen kérdésekkel volt körbebástyázva. Ma már nincsenek kérdések, „csak” Nemzeti Regatta van. 2020. június első hétvégéjén már az ötödik! Én pedig büszke vagyok. No nem arra hogy létrejött egy nagyszerű és országosan is ismert és elismert rendezvény, hiszen az eddigi sikerek fényében ez így természetes. Hanem arra vagyok büszke - nagyon - hogy az első „kapavágástól” részese lehettem, úgy a háttérben folyó lendülettel teli műhelymunkának, mint a transzparens, sikerre hangolt, közönségtapsba ágyazott „zászlólobogtatásnak”. Nem gondolom, hogy az ötödik jobb lesz, mint az előző négy, hiszen évek óta magasan a léc. De hogy egy picit más lesz, az biztos. Ez kell ugyanis ahhoz, hogy kíváncsisággal várjuk ismét a találkozást. Én már nagyon várom. Bízom benne, hogy Önök is.