Alapötlet

 Balatoni Hajózási Zrt.


A Balatoni Hajózási Zrt. a Balaton legrégebbi és legnagyobb hajózási társasága. A tradicionális vállalat több mint 173 éve szállítja az utasokat a Balaton vizén. Számos szolgáltatást és programlehetőséget kínálva szolgálja nemzeti kincsünket: a Balatont.
Tevékenységei között megtalálható a személyhajózás- és kompközlekedés, a vitorláskikötők és közvetlen vízparti kempinghelyek üzemeltetése, családi és céges rendezvények, illetve vitorlásversenyek szervezése. 2016-ban, a BAHART 170. évfordulója alkalmából hagyományteremtő céllal életre hívta a Nemzeti Regatta - Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja elnevezésű kétnapos rendezvényt.

 

Az elmúlt négy év komoly sikereinek köszönhetően 2020. június 6-7-én ötödik alkalommal kerül megrendezésre az országos eseménynek számító Nemzeti Regatta a BAHART szervezésében.

A vitorlás hajók fedélzetén és a siófoki hajóállomáson 50 település résztvevői mutatkoznak be.

Közéleti szereplők akár vitorlázási rutin nélkül. Résztvevők a gazdaság, a kultúra, a művészet, a politika, a sport világából, vagy hétköznapi emberek, akik saját településüket két napon át vízen és földön sportolva, főzve, színpadon bemutatkozva, komolykodva és nevetve, tiszta szívvel képviselik a többezres közönség előtt.

Az esemény több mint egy vitorlásverseny!

A vitorlás sport szempontjából…

…figyelemfelkeltő


Mert sportolói a nehéz körülmények között is képesek nemzetközi szintű eredmények elérésére. Európa- és világbajnokságokat nyerve, az olimpián kiemelkedően szerepelve büszkén állnak dobogóra Magyarország profi vitorlás versenyzői.

 

 

…kedvcsináló


Mert ellentétben a közhiedelemmel, a vitorlázás nem csak a gazdagok, hanem mindenki sportja.
Egyhetes nyári tábor után, már gyerekkortól, biztosan fogva a kormányt, bátran szelik a habot kicsik és nagyok. Hozzáértő kapitánnyal pár órára is kedvező árakkal vitorlást bérelhetnek a családok, baráti társaságok.

 

…utánpótlást nevelő


Mert fontos, hogy minél több tehetséges fiatal kötődjön a sportághoz. Rendszeres edzéseik és testi, illetve mentális felkészülésük biztosítva legyen.

 

 

 

Településmarketing szempontból…

…értékteremtő


A két nap alatt Siófokra látogató 50 település saját gasztronómiai és turisztikai értékeit, hagyományait és nevezetességeit egyedi arculati elemeivel kültéri sátorstandon mutathatja be.

 


 

…hagyományőrző


A résztvevő települések a színpadi bemutatkozás lehetőségével élve teret kapnak akár filmvetítés, akár művészi produkció bemutatására, színpadi beszélgetésekre is. A településükre jellemző ízek, borok bemutatására a Települési Ízek Versenye ad lehetőséget.


 

…országimázs építő


A rendezvény több ezer főt jelentő látogatói köre a Balaton partján, egy hétvége alatt Siófok nevezetességei mellett az ország legszebb helyeit, különlegességeit és értékeit is megismerheti a színpadi és standon való bemutatkozások révén.