A nyár első nagy bulija a Balaton partján - Nemzeti Regatta

A nyár első nagy bulija a Balaton partján - Nemzeti Regatta

Puskás Peti: A Balaton partján koncertezni a legjobb!

Változatos, színes programokkal és sztárfellépőkkel várja az érdeklődőket a nyár első nagy szabadtéri fesztiválja, a Nemzeti Regatta június 11-12-én Siófokon! Amíg a vízen a vitorlás hajók küzdelme zajlik, a tó partján a versenyre nevezett települések képviselői a saját nevezetességeikkel, jellegzetes gasztronómiai különlegességekkel, látványos standokkal mutatkozhatnak be. Többek közt olyan neves előadók lépnek fel a kétnapos családi fesztiválon, mint a Magna Cum Laude, a Honeybeast, és a The Biebers. A zenekarok is készülnek már a nyüzsgő, nyáresti partira, és a hangulatos siófoki kultúrkavalkádra.

Távoli videó webcím

Magnasztikus!

Hogy milyen lesz az esti Magna Cum Laude koncert?

„Magnasztikus” – nyilatkozta a zenekar.

17 év alatt remek dalaink születtek, nem egyszerű feladat a listát összeállítani, mindenkinek megvan a kedvence, vannak mondhatni kötelező számaink.

Elő szoktuk venni a régebbi dalainkat is, szeretjük a változatos koncerteket! Jöjjenek minél többen! 2 napos szuper családi buli a Balaton partján, víz, napsütés, vitorlásverseny, főzőverseny és persze este Magna koncert!”

 

Bemutatkoznak a települések – Különleges műsorok a parton

Pécs római katonákat, Fonyód tapsos fiútáncot, Enying dalos diákokat vonultat fel.

Pécs városa igazi antik különlegességgel készül a Nemzeti Regattára. A csapat tagjai római katonának öltöznek be, és ókori hangulatot idéző műsort adnak. Az előadást fényfestéssel teszik még izgalmasabbá. Nyereményjátékkal is készül a pécsi csapat, a városhoz köthető ajándékok kerülnek kisorsolásra.

Enyingről eljön a fesztiválra a város apraja-nagyja. A zeneiskola lelkes kis diákjai is ott lesznek Siófokon, és elbűvölő műsort adnak.

A fonyódiak néptáncbemutatóval tetézik a hangulatot, lesz tapsos fiútánc, a lányok karikázó táncot adnak elő, végül szatmári párossal zárják a produkciót. A települések bemutatkozásának csak a kreativitás szabhat határt, amiből úgy tűnik nincsen hiány, hiszen naponta jelentkeznek a versenyre benevezett települések újabb és újabb ötletekkel.

„Hol lehetne jobban kezdeni a nyarat, mint Siófokon?!” – Puskás Peti

„Minden felkérésnek örülünk, de nyilván a Balaton partján koncertezni az egyik legjobb dolog, amit el tudunk képzelni.

A hangulatban még sose csalódtunk a magyar tenger közelében. Új dalokkal érkezünk legfőképpen, hiszen megint eltelt egy év, tele vagyunk új ötletekkel. Szeretünk meglepetést okozni azoknak is, akik már jártak koncertünkön.

Hol lehetne jobban kezdeni a nyarat, mint Siófokon?!” – nyilatkozta a rendezvényről Puskás Peti, a The Biebers énekese.

Települései ízek versenye – gulyás és harcsapaprikás is rotyog majd a bográcsban

A rendezvényre nevezők nem csak vitorlástudásukat, hanem a főzőtehetségüket is összemérhetik. Olyan hagyományos ételek rotyognak majd a bográcsban, mint gulyás, pörkölt, harcsapaprikás vagy halászlé.

Vélhetően különlegességekből sem lesz azonban hiány, hiszen a nevezések alapján töltött káposzta is készül majd körömmel és tarkababbal, de minden bizonnyal kuriózumnak tekinthető a fonyódi petyek, illetve a Regattás Őzpörkölt is. Minden település hozza tehát a maga ízvilágát, jellegzetes gasztronómiai specialitásait az Ízek utcájába.

A nevezési díjakból látássérült és daganatos gyermekeket támogat a BAHART

A nevezési díjakból befolyó összeg jelentős részét, összesen 1.000.000 Ft-ot a BAHART sérült, beteg gyermekek támogatására fordít, mely így a lehető legjobb helyre kerül.

A Balatoni Hajózási Zrt. a társadalmi felelősségvállalás jegyében támogatja a látássérült, illetve daganatos kisgyermekek segítésével foglalkozó alapítványokat.

A sajtóközlemény ide kattintva tölthető le.

Kép