A Nemzeti Regatta kiemelt támogatója a Vodafone!

A Vodafone balatoni hálózatfejlesztésről szóló sajtótájékoztatóján élőben kapcsolták Kollár Józsefet, a BAHART vezérigazgatóját Szántódrévből a Széchenyi komp fedélzetéről.

"Külön öröm számunkra, hogy az idei szezon egyik legkiemelkedőbb indító eseményén, a Nemzeti Regattán, már a legjobb minőségű hálózatot használhatják a látogatók. A Vodafone támogatásával idén június 9-10-én, Siófokon megrendezett verseny évről évre több ezer érdeklődőt mozgat meg. Biztos vagyok benne, hogy a siófoki hajóállomáshoz és környékéhez érkező csapatok és vendégek nagy örömmel használják majd a gyors, jó minőségű szolgáltatást.

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) tavaly novemberben hivatalosan is bejelentette, hogy idén is megszervezi, immáron harmadszor a Nemzeti Regattát – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját. 2018. június 9-10-én várjuk a települési csapatokat, illetve a kilátogató érdeklődőket az idén várossá válásának 50. évfordulóját ünneplő Sófokra, a Balaton nyári fővárosába. Folyamatosan érkeznek a települési nevezések a kétnapos országos seregszemlére, melynek ismét Ördög Nóra lesz az egyik házigazdája.

A Nemzeti Regatta egy olyan országos seregszemle, ahol a Balatonra irányuló nyári reflektorfényben mutathatja meg az egész ország a saját helyi értékeit, miközben a közönséget szórakoztatva különböző versenyszámokban vesznek részt a települési csapatok. Az elmúlt két év is bizonyítja, mekkora településmarketing értékkel bír a kétnapos siófoki fesztiválon való színvonalas és színes települési megjelenés, gondoljunk csak a 2017-es évből a mohácsi busókra, a zirci betyárokra vagy a Borsod megyei apró falu – Füzér – sikerére a vitorlásversenyben. Idén 50 települést látunk vendégül Siófokon, ezzel is ünnepelve és megtisztelve Siófok várossá válásnak 50. évfordulóját.

Idén már biztosan találkozhatunk a települések sorában új bemutatkozóként Szolnokkal, Tolna városával és Nagykőrössel, de biztosan itt lesz az elmúlt két alkalommal dobogós Csopak csapata és természetesen a házigazda, idén 50 éves Siófok városa is.

A családbarát fesztiválra még tartalmasabb, színesebb és izgalmasabb programokkal, valamint versenyszámokkal készülünk. Érdemes tehát már most Siófokra tervezni a hétvégét 2018. június 9-10-én!.” – mondta el Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

Jelentős balatoni hálózatfejlesztésekkel készül a nyárra a Vodafone! 

Tavaly nyáron indult el a Balaton keleti medencéjében a Vodafone Magyarország 4G+ szolgáltatása, a turisztikai szempontból is kiemelkedően fontos térségben a szolgáltató februárban jelentős hálózatfejlesztési projektet indít. Így a tavalyi 23 település mellett idén további 30 településen lesz elérhető a Vodafone eddigi leggyorsabb hálózata – mondta Amrita Gangotra, a Vodafone Magyarország műszaki vezérigazgató-helyettese egy budapesti sajtótájékoztatón.

A Vodafone vállalati ügyfeleként és a régiót jól ismerő szervezetként a Balatoni Hajózási Zrt. is üdvözölte a Vodafone fejlesztéseit:

"Az elmúlt két évben intenzív növekedés volt tapasztalható utasforgalmunkban, a Balaton egyre népszerűbb az üdülők körében. Ráadásul már nem csupán a főidényi nyári hónapokban, de a tavaszi és őszi időszakban is egyre többen keresik fel a régiót. Az utazóközönség igényeinek megismerése abba az irányba mutat, hogy érdemes fejleszteni a mobilhálózatot, hiszen ma már az utazás élményének is elengedhetetlen része az azonnali megosztás, akár egy komp, személyhajó vagy vitorlásút során is."- Kollár József, a BAHART vezérigazgatója

Az 1800 MHz-es frekvenciasáv LTE technológiára történő átcsoportosításával így már a Balaton körül minden településen elérhető lesz a tavalyinál is magasabb, akár 187,5 Mbps-os elméleti maximális letöltési sebesség, ami Siófokon a 2600 MHz-es sávnak köszönhetően akár a 337,5 Mbps-ot is elérheti.

A szolgáltató emellett a visszajelzések alapján az UMTS900 bevezetésével a beltéri lefedettséget is fejleszti 53 településen, ami az eddiginél gyorsabb hívásfelépülést és jobb hangminőséget jelent, illetve a korábbinál magasabb beltéri lefedettséget is eredményez.

Folyamatos hálózatfejlesztéseink mérföldkőhöz érkeztek. Mivel a Balaton turisztikai szempontból is jelentős terület, ahol méréseink szerint nyaranta több mint megháromszorozódik a mobilhálózat adatforgalma, ezért a Vodafone kiemelt hangsúlyt fektet a térség hálózatának folyamatos fejlesztésére. – mondta Amrita Gangotra.

Kép