Még nevezhetnek a települések a Nemzeti Regattára

A közös élmény összehozza az embereket és a balatoni reflektorfény bemutatkozási lehetőséget ad az ország más régióiból érkező településeknek is. Még jelentkezhetnek a meghívott települések a Nemzeti Regatta Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja elnevezésű kétnapos eseményre, amelyet 2016. június 11-12-én (szombat-vasárnap) rendeznek meg Siófokon, s ahol a résztvevő városok lehetőséget kapnak, hogy bemutassák egyedi értékeiket.

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Győr polgármestere, Szita Károly Kaposvár és Dr. Páva Zsolt Pécs polgármestere, valamint - balatoni házigazdaként - Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője nem véletlenül vállaltak védnöki szerepet az eseményen, melynek egyik fő célja, hogy az ország összes régiója bemutatkozási lehetőséget kapjon a Balaton-parton a kétnapos fesztivál keretében.

A Nemzeti Regatta eseménye a Balaton-parti települések mellett elsősorban a megyeszékhelyeket, megyei jogú városokat igyekszik vendégül látni, és tudatosan felvállalt célja, hogy néhány további, nagyobb lélekszámú várossal kiegészülve Magyarország valamennyi régióját lefedje, minden tájegység képviselve legyen a saját kulturális értékeiket felvonultatva. A Nemzeti Regatta ugyanis több mint egy vitorlásverseny: kétnapos, szárazföldi helyszíneken megrendezett színvonalas, és változatos programokkal kiegészülő nyári családi fesztivál. Színpadi beszélgetések, kiállítóstandok, és a „Települések Íze” főzőverseny is módot ad a városok bemutatkozására. A települések részvételéhez ráadásul vitorlázó tudás sem szükséges. A Balatoni Hajózási Zrt. szervezésében megvalósuló eseményen a Magyar Vitorlás Szövetség biztosítja a hajókat és a kormányosokat.

Bővebben...

Kép