Magyarország Településeinek Balatoni Fesztiválja

A legkiválóbb településmarketing lehetőség a nevező településeknek!

Amatőr vitorlásverseny

Profi kormányossal és OneDesign -azonos típusú - hajókon a települések bontanak vitorlát.

 

 

Sárkányhajó verseny

A települések csapatai sárkányhajókon szelik a Sió-csatornát.

 

 

 

Összetett települési verseny

Az összes versenyszámban induló települések közül a legjobban teljesítők nyerhetnek értékes ajándékokat.

 

 

Települési stand szépségverseny

Helyi turisztikai értékek, hagyományok és nevezetességek bemutatása a települések egyedi arculati elemeivel.

 

 

Települési Ízek Versenye

Főzőverseny és gasztronómiai kavalkád az Ízek Utcájában.

 

 

Színpadi bemutatkozások, fellépések

Települések bemutatkozása, fellépőinek színes műsora.

 

 

 

A Nemzeti Regatta védnökei


Kollár József - A Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója

A Balatoni Hajózási Zrt. stratégiai fontosságúnak tekinti, hogy gazdasági tevékenysége mellett aktív, kezdeményező szerepet töltsön be a régió társadalmi életében is, elősegítve egyebek mellett a helyi és országos turisztikai célokat. Fentiek jegyében 2019-ben immár negyedik alkalommal rendezzük meg a Nemzeti Regattát, Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját.
A rendezvény – bár a vitorlázásról és a Balatonról szól – túlmutat a térségen, igyekszik bevonni az ország egyéb turisztikai desztinációit és a nagyközönséget is. Szeretnénk ráirányítani a figyelmet gyönyörű tavunkra, a magyar vitorlássportra, de egyszersmind megmutatni a résztvevő települések, vidékek értékeit, turisztikai látványosságait is.

Külön örömömre szolgál, hogy az elmúlt években résztvevő települések majd mindegyike visszatérő vendégünk, az indulók és az érdeklődők száma évről-évre nő, így 2019-ben már 50 település részvételével szervezzük meg a rendezvényt, még színesebb és gazdagabb programkínálattal, értékes díjakkal.
A fenti gondolatok jegyében ajánlom megtisztelő figyelmükbe a Nemzeti Regattát, amelyen szeretettel várjuk az ország településeinek csapatait és az érdeklődőket egyaránt, június 1-én és 2-án, a siófoki kikötőben!

Dr. Kollár Lajos - A Magyar Vitorlás Szövetség elnöke

2016-ban némi lámpalázzal kezdtük el szervezni az első Nemzeti Regattát. Ez az érzés egy ilyen rendezvénynél minden évben újra jelentkezik, de a második és harmadik Nemzeti Regatta bebizonyította, hogy a kezdeményezés a települések önkormányzatai, valamint a vitorlázók körében egyaránt jó fogadtatásra talált. A 2019-es verseny szervezésének így már nyugodtabban látunk neki. Az érdeklődők száma egyre nő, kialakultak a hagyományos programok, amelyeket persze évről évre igyekszünk fejleszteni.
A Magyar Vitorlás Szövetség első perctől kezdve a rendezvény mellé állt, felismerve annak jelentőségét, megérezve, hogy előremutató, a vitorlássportot népszerűsítő rendezvényről van szó. Mi, akik évtizedek óta vitorlázunk, tudjuk hogy ez a gyönyörű sport mennyi örömet ad mind a verseny-, mind a túravitorlázóknak és persze a hajón lévő vendégeknek egyaránt. A házigazda idén is az ötletgazda BAHART és Siófok városa. Köszönjük a kezdeményezést, továbbra is igyekszünk a lebonyolításból kivenni a részünket, remélem hogy az időjárás az előző három évhez hasonlóan kedvező lesz, hogy ismét mindenki megelégedésére eredményesen fejeződjék be a program.
Az MVSZ nevében jó szelet és kellemes időtöltést kívánok minden résztvevőnek!

 

A Nemzeti Regatta házigazdái


Ördög Nóra - A Nemzeti Regatta háziasszonya

Családommal imádunk utazni, és az elmúlt években különösen sok külföldi országot látogattunk meg. De hiába a szebbnél-szebb távoli úticélok, a Balatonhoz semmi sem fogható! Szinte nem telik el úgy hónap - legyen nyár vagy tél -, hogy ne látogassunk el a magyar tengerhez is. Örök szerelem a miénk! Számomra a nyár a Nemzeti Regattával kezdődik! Nagyon boldog vagyok, hogy idén is meghívást kaptam erre a fantasztikus eseményre, már nagyon várom! Jó lesz újra Siófokon lenni, és eltölteni együtt egy vidám hétvégét! Remélem, találkozunk!

Borbély Ferenc - A Nemzeti Regatta házigazdája

A Nemzeti Regatta egy jó bulinak indult négy évvel ezelőtt, mára ügy lett belőle. A BAHART és Magyarország közös ügye. Abban már a kezdeteknél is biztos volt mindenki, hogy az ötlet több mint jó, de hogy mit sikerül hosszabb távon kihozni belőle, az természetesen kérdésekkel volt körbebástyázva. Ma már nincsenek kérdések, „csak” Nemzeti Regatta van. 2019. június első hétvégéjén már a negyedik! Én pedig büszke vagyok. No nem arra hogy létrejött egy nagyszerű és országosan is ismert és elismert rendezvény, hiszen az eddigi sikerek fényében ez így természetes. Hanem arra vagyok büszke - nagyon - hogy az első „kapavágástól” részese lehettem, úgy a háttérben folyó lendülettel teli műhelymunkának, mint a transzparens, sikerre hangolt, közönségtapsba ágyazott „zászlólobogtatásnak”. Nem gondolom, hogy a negyedik jobb lesz, mint az előző három, hiszen évek óta magasan a léc. De hogy egy picit más lesz, az biztos. Ez kell ugyanis ahhoz, hogy kíváncsisággal várjuk ismét a találkozást. Én már nagyon várom. Bízom benne, hogy Önök is.