Idén is rengeteg ingyenes programmal, látványos színpadi produkciókkal és színvonalas koncertekkel várják a szervezők a Siófokra látogatókat!

Idén is rengeteg ingyenes programmal, látványos színpadi produkciókkal és színvonalas koncertekkel várják a szervezők a Siófokra látogatókat!

A kétnapos rendezvényt, amely idén 2019. június 1-2-án kerül megrendezésre Siófokon, az idei Budapest Boat Show keretében jelentette be hivatalos sajtótájékoztatón Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója és dr. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke.

 2019-ben a már hagyományőrző célú fesztivált negyedik alkalommal rendezik meg a szervezők. A színpadi beszélgetés során a főszervezők elmondták, hogy a Nemzeti Regatta egyik leglátványosabb programja az a vitorlásverseny, mely során Magyarország településeinek csapatai mérkőzhetnek meg egymással. Rendkívül figyelemfelkeltő, kedvcsináló és utánpótlást nevelő, ugyanakkor amatőr versenyről van szó. A legénységek esetében számos közéleti szereplő, színművész, sportoló képviseli saját települését a hétköznapi emberekkel egy csapatban.

 „A rendezvény – bár a vitorlázásról és a Balatonról szól – túlmutat a térségen, igyekszik bevonni az ország egyéb turisztikai desztinációit és a nagyközönséget is. Szeretnénk ráirányítani a figyelmet gyönyörű tavunkra, a magyar vitorlássportra, de egyszersmind megmutatni a résztvevő települések, vidékek értékeit, turisztikai látványosságait is.” – nyilatkozta Kollár József a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

„A Magyar Vitorlás Szövetség első perctől kezdve örömmel fogadta a kezdeményezést, felismerve annak jelentőségét, meggyőződve arról, hogy azon kívül, hogy a vitorlássportot népszerűsítő rendezvényről van szó, ez a találkozás ennél többről szól. Számos olyan jelentkezőt tudtunk meggyőzni a vitorlázás szépségeiről, akik közül többen már rendszeresen vesznek részt egyéb vitorlás versenyeken vagy rendezvényeken. „– mondta dr. Kollár Lajos, az MVSZ elnöke.

Nem feltétlenül van szükség komoly vitorlázó múltra, hiszen a vitorlásversenyhez idén is a szervezők biztosítanak egyforma hajókat, képzett kormányosokkal, melyek biztosítják az esélyegyenlőséget a csapatok között a versenyben. A végleges lebonyolítási rend ismertetésére, valamint a hajók sorsolására májusban, Siófokon, a Balaton közepén egy hajón kerül majd sor, amely sajtóeseményen a települések képviselői is megjelennek. A 2018. évi vitorlásversenyen Balatonkenese vitte el az első helynek járó díjat, így a BAHART 2019-es hajózási szezonjában a Nemzeti Regatta elnevezésű motoros hajó a Balatonkenese nevet is viselni fogja.

Az országos esemény mottója: „A Balaton nem csak a régióban élőké, hanem egyben Nemzeti Kincsünk is!”. A rendezvényen Magyarország bármely települése bemutathatja saját értékeit, tradícióit, ízvilágát, programkínálat, ezért érdemes jelentkezni erre az egyedülálló eseményre.

A kétnapos siófoki fesztiválon a települési megjelenés komoly marketingértékkel bír, számos színvonalas települési megjelenéssel találkozhattunk évről évre, mint például a 2018-as évben a zirci betyárokkal, akik tavaly elvitték a standszépségverseny első helyezéséért járó díjat. Az elmúlt három év egyértelműen bizonyította, hogy a Nemzeti Regatta egy igen komoly közönségsikert hozó rendezvény, amely minden évben ad valami újat mind programkínálatát tekintve, mind pedig a résztvevők számát illetően. Az első két rendezvény alkalmával 30, majd 38 települési csapatot köszönthettünk, a tavalyi évben ez a szám már 50 csapatra bővült, a szervezők az idei évben szintén maximum ennyi csapat jelentkezését tudják elfogadni. Idén – számos rendszeresen visszatérő település mellett – már biztosan találkozhatunk a csapatok között Győrrel, Moháccsal, Harkánnyal vagy az idén újként nevező Gyenesdiással, valamint a már sokat emlegetett - Borsod megyei apró falu - Füzér egyik lehetséges vetélytársával - a tőle 30 km-re fekvő - Gönc településével.

A családi fesztiválon gazdag, ingyenes programlehetőségek közül tudnak majd választani a Siófokra látogatók, gyerekprogramok, egészségsziget, koncertek – Vastag Csaba, Irigy Hónaljmirigy, Péterfy Bori & Love Band, Hooligans - valamint a települések különböző produkciói és a versenyek is izgalmas programoknak ígérkeznek. A rendezvény háziasszonya az idei évben is Ördög Nóra lesz, a házigazda pedig Borbély Ferenc, aki egyben a vitorlásverseny szakértő kommentátora is.

A nevezni kívánó települések a www.nemzetiregatta.hu oldalról is letölthetik a nevezési lapot, az érdeklődők ugyanitt tájékozódhatnak a versenyekről, illetve a napi aktualitásokról.

Interjúkérés lehetősége:

Gátonyi Barbara marketing munkatárs

E-mail: gatonyi.barbara@bahart.hu

Tel.: +36 (20) 294-9220

 

 

 

Kapcsolódó tartalmak

5. alkalommal is Nemzeti Regatta! Új versenyszám a repertoárban!

5. alkalommal is Nemzeti Regatta! Új versenyszám a repertoárban!

A Balatoni Hajózási Zrt. Siófok Várossal – mint társszervezővel – idén már ötödik alkalommal rendezi meg a Nemzeti Regattát, Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját. A szervezők 2020. június 6-án és 7-én várják a települési csapatokat, a szurkolókat és érdeklődőket Siófokra. A kétnapos családi fesztiválra színes programokkal, ingyenes koncertekkel és izgalmas versenyekkel készülnek a szervezők. Már javában zajlik a települések nevezése, akik idén egy új versenyszámban is megmérkőzhetnek egymással.

Rengeteg vendég, élménydús programok és fantasztikus hangulat övezte a hétvégi Nemzeti Regattát Siófokon!

Rengeteg vendég, élménydús programok és fantasztikus hangulat övezte a hétvégi Nemzeti Regattát Siófokon!

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) és szervezőtársai által immár 4. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzeti Regatta - Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja - hatalmas sikert aratott a hétvégén, hiszen az ország különböző pontjairól 50 település 16 megyéből mutatkozott be a nagyközönségnek, mindemelett koncertek, különböző versenyek és rengeteg program várta az idelátogatókat.

Az 50 település már javában készül az idei Nemzeti Regatta versenyeire!

Az 50 település már javában készül az idei Nemzeti Regatta versenyeire!

Kevesebb mint két hét és indul a Nemzeti Regatta – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja – 2019. június 1-2-án! A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) és szervezőtársai idén is 50 települést látnak vendégül Siófokon, ahova 16 megyéből érkeznek majd a csapatok a megmérettetésekre. A kilátogató közönség megismerkedhet a települések saját kulturális értékeivel, ízvilágukkal, programkínálatával, turisztikai szolgáltatásaival Füzértől egészen Körmendig.