Még e hónap végéig jelentkezhetnek az ország települései a Nemzeti Regatta – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja elnevezésű kétnapos rendezvényre, melyet a 2017. június 10-11-ei hétvégén rendeznek meg Siófokon.
A résztvevő városok a vitorlázás örömét versenyszellemben élhetik át, sárkányhajó futamon vehetnek részt, és ami legalább ugyanennyire fontos: a parton felépített pavilonokban saját településük turisztikai, gasztronómiai és kulturális értékeit mutathatják be a nyári szezonban Balatonra irányuló reflektorfényben.

„Az első Nemzeti Regattát egyöntetű lelkesedés övezte a különféle szereplők, szervezetek részéről, a többezer fős rendezvényt szeretettel fogadták szűkebb és tágabb környezetünkben egyaránt, e mellett a média részéről is kiemelt érdeklődés kísérte. A visszajelzések alapján teljesült a kitűzött cél: sikerült örömet szerezni az idelátogatóknak, a résztvevők jól érezték magukat Siófokon, ahol két napig minden a vitorlázásról, a vízről és a gondtalan jókedvről szólt, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.” – mondta el Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

A Nemzeti Regatta egyik védnökét, Balassa Balázst Szigliget polgármesterét, a Balatoni Szövetség elnökét kérdeztük:
- Miért érdemes idén is részt venni az ország településeinek ezen a különleges eseményen?
„A Balatoni Szövetség elnökeként nagyon jó kezdeményezésnek tartom a Nemzeti Regattát. Ez a rendezvény is bizonyítéka annak, hogy egy jó ötlet, amely mellé társult egy színvonalas szervezés, milyen sok embert tud megmozgatni. Ez elsősorban nem egy verseny, számomra inkább a települések seregszemléje, ahol lehetőség nyílik értékeink bemutatására.”

Nem véletlen fentieknek megfelelően a rendezvény egyik szlogenje:
A Nemzeti Regatta ugyanis több mint egy vitorlásverseny!

A vitorlássport kétnapos kipróbálása és népszerűsítése mellett kiemelt turisztikai és marketing szempontokat szem előtt tartva országimázs építő, mert a Siófokra látogatók egy hétvége alatt az ország legszebb helyeit, különlegességeit és értékeit is megismerhetik a színpadon és standokon zajló bemutatkozások révén. A településekre jellemző ételkülönlegességek, borok kóstolására a Települési Ízek Versenye ad lehetőséget az egyedi arculatokkal kialakított sátorpavilonokban. 

Érdemes tehát az ország településeinek és lelkes szurkolótáboruknak ezt a hétvégét Siófokon tölteni, mert míg az amatőr csapatok a vitorlásokkal a vízen versenyeznek, addig a szárazföldön íz- és programkavalkád, közkedvelt együttesek várják a résztvevőket és kilátogatókat. A rendezvény háziasszonya idén is Ördög Nóra, házigazdája Borbély Ferenc lesz. A gyermekeket kézműves programok és Varázshajó várja. Az egészséges életmód jegyében szűrővizsgálatokon és tanácsadásokon lehet részt venni. Érdemes tehát jelentkezni!

S mivel a Nemzeti Regatta az év egyik legjelentősebb kulturális, és szezonindító eseménye, így Siófok város ismét a kezdeményezés mögé állt. A városmarketing szlogenjei stílszerűek, mert: „Ha hétvége, akkor Siófok!” és „Itt kezdődik a Balaton”.

Kapcsolódó tartalmak

Megvannak a Nemzeti Regatta nyertes csapatai

Megvannak a Nemzeti Regatta nyertes csapatai

Egymásra mosolygott az ország hétvégén Siófokon, két nem Balaton parti település is a dobogón a vitorlásversenyben…

Hajósorsolás - Nemzeti Regatta 2018

Hajósorsolás - Nemzeti Regatta 2018

2018. május 24-én stílszerűen egy hajón, a Siófok katamarán fedélzetén tartottak sajtótájékoztatót a Nemzeti Regatta szervezőbizottságának tagjai és az országos esemény támogatói. A rendezvény leginkább várt része a vitorláshajók kisorsolása volt, melynek keretében mind az 51 település megtudta melyik vitorlással, melyik előfutamban vághat neki a június 9-én startoló versenynek. A sajtótájékoztatón 22 résztvevő település is képviseltette magát, így az izgalmas eseményen személyesen is közreműködtek a vitorláshajók és a sárkányhajó futamok beosztásának sorsolásában, melyet a többi nevező akár online is követhetett az esemény közösségi média csatornáján.

A nyár első balatoni fesztiválja, ahol egyszerre fedezhetők fel Magyarország településeinek kincsei, ízei és kultúrája!

A nyár első balatoni fesztiválja, ahol egyszerre fedezhetők fel Magyarország településeinek kincsei, ízei és kultúrája!

Az esemény főtámogatója, az idén 50 éves évfordulót ünneplő házigazda Siófok városában június 9-10-én országos seregszemlén mutatja meg további 50 település Zalaegerszegtől, Debrecenig helyi értékeit, és enged bepillantást kulturális, kulináris világába! A kétnapos fesztiválon színes családi és gyermekprogramok, egészségsziget, Rádiós kívánságműsor, az ország hírességei és kóstoltatás is várja a kilátogatókat!