Tiszakécske település bemutatójának megtekintéséhez kattinson a tovább gombra!

Tiszakécske bemutatkozó

Kimeríthetetlen élményforrással és több száz kilométer kerékpárúttal várja látogatóit Bács-Kiskun megye. Az aktív pihenésre vágyók válogathatnak a szárazföldi és vízi sportok közül: túrázhatnak gyalog, kerékpáron, lóháton, kajakkal, vagy kenuval. Felfedezhetik a bugaci pusztát, az izsáki Kolon-tó élővilágát, a bácsalmási Kígyós tavat, vagy az Európa-szerte egyedülálló gemenci ártéri erdőt vagy mindezt egyszerre láthatják a jakabszállási Magyarkertben.

A természetes és mesterséges tavak, folyóvizek, holtágak és csatornák gazdag fogást ígérnek a horgászoknak. A gazdag termál- és gyógyvíz bázisra számos strand, gyógyfürdő, élményfürdő épült, amelyek magas színvonalú wellness és gyógyászati szolgáltatások sorát kínálják. Ezek közé tartozik Kecskemét, Kiskunmajsa, Tiszakécske, Kiskunhalas és Kiskunfélegyháza gyógy- illetve termálfürdője.

Az aktív életmódot kedvelők több száz kilométer kerékpárúton gyönyörködhetnek a tájban és a lovas és vízi sportok gazdag kínálatából is választhatnak. A kajakozás, kenuzás, csónakázás, úszás mellett bárki kipróbálhatja például a népszerű segwayt Nagybaracskán, Baján a sárkányhajót, Kecskeméten a wakeboardot, a Tiszaugi holtágnál pedig a jetskit és a motorcsónakozást.

Bács-Kiskun megye méltán büszke kulturális sokszínűségére, építészeti változatosságára is. Kiskőrösön született Petőfi Sándor, Kiskunfélegyházán Móra Ferenc, Kecskeméten Kodály Zoltán és Katona József. Kiskunhalason készül kézimunkával, lehelet-finom cérnával, 60 féle tradicionális öltésminta variációjával a világon egyedülálló halasi csipke. A kalocsai hímzés gyönyörű motívumai nem csak a ruhákat, de a házak falát is díszítik. A sváb hagyományokat és építészeti emlékeket őrzi Európa legnagyobb pincefalvai Hajós és település szomszédjai a Sváb Sarok.

Kecskemét a térség központjaként kulturális értékeire és hagyományaira épülő turisztikai termékei mellett jelentős potenciállal rendelkezik a hivatás- és sportturizmus területein.

A családi pihenés céljából is izgalmas úti célnak számít a „hírös” város. A Kecskeméti Vadaspark és az élményfürdő részleggel is rendelkező Kecskeméti Fürdő kellemes pihenést kínál. Jó időben, a belvárosban számtalan terasz csábít egy kis beszélgetésre, fagyizásra, finom falatra és kikapcsolódásra. A fesztiválok, városi rendezvények egész évben gazdag programokkal várják az érdeklődőket.

A felkértünk híres embereket, legyenek Bács-Kiskun megye „Nagykövetei”. Csík János a Csík Zenekar alapítója, Mikulás Ferenc a Kecskeméti Animációs Film stúdió alapítója és vezetője, Cseke Péter, színházigazgató, Rákóczi Ferenc műsorvezető, Pásztor Anna énekesnő, Csenki Attila humorista, illetve neves borászaink örömmel beszéltek rövid videó üzenetben, miért jó Bács-Kiskun megyében és Kecskemét városában élni.

Nézzék meg miért szereti Csenki Attila annyira Bács-Kiskun megyét!

 

Ismerjenek meg minket a Nemzetti Regattán, látogassanak el Tiszakécske standjához!