Siófok település bemutatójának megtekintéséhez kattinson a tovább gombra!

Siófok

Siófok nevét hallva a legtöbb embernek a balatoni nyaralás jut eszébe, és kétségtelen, hogy „itt kezdődik a Balaton!”, azonban a város több olyan látnivalót és aktív pihenési lehetőséget is tartogat, melyeket egész évben érdemes felkeresni.

A város jelképe, a Fő téren álló Víztorony, mely 1912-ben épült, a felújítás során az egykori víztartály helyén kávézó és kilátó került kialakításra. A város másik jellegzetes épülete az evangélikus templom, mely Makovecz Imre tervei alapján készült.

A város neve összeforrt világhírű szülöttjével, Kálmán Imrével. Egykori szülőházában a róla elnevezett emlékkiállítás nyert elhelyezést. Varga Imre Kossuth-díjas szobrászművész szintén Siófokon látta meg a napvilágot, alkotásaival városszerte találkozhatnak az érdeklődők.

Siófok büszkélkedhet a leghosszabb, 17 km-es Balaton-part szakasszal, amely számtalan remek lehetőséget nyújt a vízisportok kedvelőinek is.

A város kulturális életét a színvonalas színházi programok, koncertek és az évről-évre visszatérő és megújuló rendezvények színesítik. A Húsvéti Nyuladalom, a Szezonnyitó, a Nemzeti Regatta, a New Orleans Jazzfesztivál, a Bor és Kenyér Ünnepe, a Sör és Csülök Fesztivál a Halfesztivál, a Kálmán Imre Emléknapok, a Libadalom, az Aranycsengő Adventi Vásár és a Puncs és Szilveszteri Party a látogatók széles körének kínál kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget.

Keljünk hát útra, fedezzük fel Siófok kincseit!