Paks település bemutatójának megtekintéséhez kattinson a tovább gombra!

 

Az országot járó utazónak Paks városába érkezve érdemes időt szakítania a gazdag történelmi múlt, a mindig új arcot mutató, hamisítatlanul mezőföldi táj, és a híresen barátságos és vendégszerető emberek megismerésére. Vendégeink megtekinthetik a paksi atomerőmű látogatóközpontját és az Atomenergetikai Múzeumot, ahol bepillanthatnak a villamosenergia-termelés rejtelmeibe, majd ellátogathatnak a Makovecz Imre által tervezett Szentlélek-templomba, a Paksi Képtárba, a Városi Múzeumba, a Lussonium erőd feltárt romjaihoz vagy az egyedülálló Sárgödör téri présházakba.

Mindezek mellett büszkék lehetünk gazdag kulturális és sportéletünkre is. Egész évben kiváló rendezvények sora színesíti a hétköznapokat. Többek között városunkban rendezik meg minden évben a Gastroblues Fesztivált, az Országos Sillerfesztivált, a Kávé, Bor és Pálinka Fesztivált,a Pool Festivált és a Spájz, termelők és kreatívok vásárát is.

A paksi sportolók kiváló eredményeket érnek el a dzsúdóban, a kajak-kenuban, a kosárlabdában, a sakkban és a labdarúgásban. A cselgáncsozó olimpiai bajnok Kovács Antal, az Európa- és világbajnok Braun Ákos és a világbajnoki ezüstérmes Bor Barna, a kenus Kozmann György, az Atomerőmű SE férfi kosárlabdacsapat és az NB I-es paksi focicsapat neve bizonyára sokak számára ismerősen cseng.

Tűzpiros és ízes halászlé, zamatos paksi bor, izgalmas sportesemények, gazdag kulturális programok, régi szűk kis utcácskák és új épületek építészeti összhangja, a modern technika diadalaként a város képéhez hozzátartozó atomerőmű és a mindezek örök hátteréül szolgáló Duna, a régi és az új csodás összeolvadása mind megtalálható a mi városunkban, Pakson...

Fedezze fel Ön is!