A Nemzeti Regatta védnökei
Kollár József- A Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója
Dr. Kollár Lajos - A Magyar Vitorlás Szövetség elnöke


A Nemzeti Regatta házigazdái
Ördög Nóra
Borbély Ferenc

A Nemzeti Regatta védnökeinek meghívása

Kollár József
- a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója

A Balatoni Hajózási Zrt. stratégiai fontosságúnak tekinti, hogy gazdasági tevékenysége mellett aktív, kezdeményező szerepet töltsön be a régió társadalmi életében is, elősegítve egyebek mellett a helyi és országos turisztikai célokat. Fentiek jegyében 2018-ban immár harmadik alkalommal rendezzük meg a Nemzeti Regattát, Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját.
A rendezvény – bár a vitorlázásról és a Balatonról szól – túlmutat a térségen, igyekszik bevonni az ország egyéb turisztikai desztinációit és a nagyközönséget is. Szeretnénk ráirányítani a figyelmet gyönyörű tavunkra, a magyar vitorlássportra, de egyszersmind megmutatni a résztvevő települések, vidékek értékeit, turisztikai látványosságait is.
Külön örömömre szolgál, hogy az elmúlt években résztvevő települések majd mindegyike visszatérő vendégünk, az indulók és az érdeklődők száma évről-évre nő, így 2018-ben már 50 település részvételével szervezzük meg a rendezvényt, még színesebb és gazdagabb programkínálattal, értékes díjakkal.
A fenti gondolatok jegyében ajánlom megtisztelő figyelmükbe a Nemzeti Regattát, amelyen szeretettel várjuk az ország településeinek csapatait és az érdeklődőket egyaránt, június 9-10-én, a siófoki kikötőben!

Kollár Lajos
- a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke

2016-ban némi lámpalázzal kezdtük el szervezni az első Nemzeti Regattát. Ez az érzés egy ilyen rendezvénynél minden évben újra jelentkezik, de a második Nemzeti Regatta bebizonyította, hogy a kezdeményezés a települések önkormányzatai, valamint a vitorlázók körében egyaránt jó fogadtatásra talált. A 2018-as verseny szervezésének így már nyugodtabban látunk neki. Az érdeklődők száma egyre nő, kialakultak a hagyományos programok, amelyeket persze évről évre igyekszünk javítani. A Magyar Vitorlás Szövetség első perctől kezdve a rendezvény mellé állt, felismerve annak jelentőségét, megérezve, hogy előremutató, a vitorlássportot népszerűsítő rendezvényről van szó. Mi, akik évtizedek óta vitorlázunk, tudjuk, hogy ez a gyönyörű sport mennyi örömet ad mind a verseny-, mind a túravitorlázóknak és persze a hajón lévő vendégeknek egyaránt. A házigazda idén is az ötletgazda BAHART és Siófok városa. Köszönjük a kezdeményezést, továbbra is igyekszünk a lebonyolításból kivenni a részünket, remélem hogy az időjárás az előző két évhez hasonlóan kedvező lesz, hogy ismét mindenki megelégedésére eredményesen fejeződjék be a program.
Az MVSZ nevében jó szelet és kellemes időtöltést kívánok minden résztvevőnek!

A Nemzeti Regatta házigazdáinak meghívása

Ördög Nóra

Kevés olyan rendezvény van, amelynek a fejlődését, növekedését a kezdetektől figyelemmel kísérhetem résztvevőként is. Óriási élmény volt látni, hogy milyen látványos fejlődésen ment át a Balaton szezonnyitó fesztiválja – úgy, hogy már a legelsőt is hatalmas érdeklődés övezte. Még több település, még felkészültebb csapatok, még fergetegesebb hangulat – én erre számítok a 2018-as Nemzeti Regattán. Boldog vagyok, hogy ismét találkozhatunk Siófokon!

Borbély Ferenc

Két évvel ezelőtt, az indulásnál mindenki abban bízott, hogy jó lesz. Azután jó lett. A második NR még nagyobbat szólt. Tudtuk előre, mert beleraktunk „apait, anyait” mindent, amit csak tudtunk. Ma pedig, itt a finisben a 3. előtt, már alig van kérdés. Teljes fordulaton dübörög a gépezet, mennek az előkészületek a maguk útján. Kivétel nélkül, mindenki élvezi, hogy tagja lehet egy nagyszerű előkészítő és kivitelező csapatnak. Én is! Ami azonban a legfontosabb, hogy június 9-10-én a siófoki NR vitorlásfesztiválon ismét találkozunk. Aki még gondolkodik, annak halkan jegyzem meg: vétek lenne kihagyni. Viszont látásra tehát Siófokon. Addig is, jó szelet mindenkinek!