NEMZETI REGATTA VITORLÁSVERSENY EREDMÉNYEK

Nagyobb mérethez kattints a képre!

Szombati I-II-III. előfutamok eredményei

Vasárnapi I-II. negyeddöntő eredményei:

 

Az időjárás végül mindenkit megtréfált, mivel teljes szélcsend uralkodott a siófoki kikötő előtti vízfelületen. Így a szervezők minden igyekezete ellenére sem az elődöntőt, sem a döntőt nem lehetett már lebonyolítani a szélmentes hőségben. A Magyar Vitorlás Szövetség így a vitorlásversenyeknél alkalmazott pontszámítási rendszer alapján hirdette ki a dobogós csapatokat. Az összes sikeresen lebonyolított futamban elért eredmények alapján született meg a végső sorrend.

 1. helyezett:     Balatonkenese
 2. helyezett:     Gyöngyös
 3. helyezett:     Harkány

 

 NEMZETI REGATTA SÁRKÁNYHAJÓ VERSENY EREDMÉNYEK

Nagyobb mérethez kattints a képre!

Az elmúlt évekhez képest jelentősen növekedett a sárkányhajó versenybe nevezett települések száma. Idén már 20 település indult ebben a versenyszámban 10 fős legénységgel a Sió csatornán lebonyolított kétnapos megmérettetésen. Szombaton a selejtező körre került sor a rövidtávú, de komoly erőpróbát jelentő futamokkal, melyek komoly közönségsikert arattak a Krúdy sétányon.

A szombati záráskor 9 lelkes településtől búcsút vettek a szurkolók, mivel a vasárnapi folytatásra már csak 11 csapat vívhatta ki a továbbjutást jelentő eredményt. Az elődöntőkből ezt követően 6 csapat került a középdöntő körbe. Ezt követték a már valóban komoly téttel bíró elődöntő futamok, ahol a nyertesek a döntőbe kerültek, a vesztesek a bronzéremért küzdhettek meg.

 

 1. helyezett:   Paks
 2. helyezett:   Balatonfüred  
 3. helyezett:   Orfű
 4. helyezett:   Balatonmáriafürdő

 

NEMZETI REGATTA FŐZŐVERSENY EREDMÉNYEK

Nagyobb mérethez kattints a képre!

A kétnapos fesztivál leglátogatottabb helyszíne a siófoki hajóállomás nagyparkolójában felépített „Települési Ízek utcája” volt. A két nap során 35 csapat összesen 4 kategóriában vállalkozott arra, hogy elkészíti a településére jellemző ételkülönlegességet. Nem volt tehát egyszerű dolga a szakértő zsűrinek, de végül mégis sorrendet kellett hirdetni.

SZOMBAT - HALÉTELEK KATEGÓRIA

SZOMBAT - GRILL ÉTELEK KATEGÓRIA

VASÁRNAP - EGYTÁLÉTELEK A KATEGÓRIA

VASÁRNAP - EGYTÁLÉTELEK B KATEGÓRIA

 NEMZETI REGATTA STAND SZÉPSÉGVERSENY

 1. helyezett:   Zirc
 2. helyezett:   Makó
 3. helyezett:   Debrecen

 

NEMZETI REGATTA SZÍNPADI SZEREPLÉSEK

 1. helyezett:   Nyim
 2. helyezett:   Siklós
 3. helyezett:   Kistarcsa

 

NEMZETI REGATTA ÖSSZESÍTETT NYERTES

A vasárnap délutáni eredményhirdetésen került átadásra a Nemzeti Regatta Fődíja is, melyet a szervezők annak a csapatnak ítéltek oda, amely a legtöbb versenyszámban indult el és ért el kiváló eredményeket. A fődíjas győztes 11 település közül kerülhetett ki, ők voltak a legaktívabbak az 50 település közül. A fődíjat végül, a tavalyi elsőséget megvédve ismét Baja települése vehette át.