Ördög Nóra: „Tinikorom legszebb nyarai a Balatonhoz kötődnek”

Már nevezhetnek a települések a Nemzeti Regatta Vitorlásversenyre. A vitorlázás nem csak azok számára élmény, akik már jártasak ebben a sportban, a vízen való tartózkodás valóban összehozza az embereket. Amíg a hajók a vízen suhannak, a szárazföldön többek között a Magna Cum Laude, a Honeybeast, és a The Biebers szórakoztatja a nagyközönséget. A rendezvény háziasszonya Ördög Nóra lesz, a kétnapos családi fesztivált június második hétvégéjén rendezik meg Siófokon.

Hagyományteremtő céllal kerül megrendezésre június 11-12-én Siófokon a Nemzeti Regatta Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja. Az esemény fő szervezője a Balatoni Hajózási Zrt. Az amatőr vitorlásversenyen az ország települései által delegált csapatok indulhatnak, és hajózási tudás sem szükséges, mivel a hajókat és a kapitányokat a Magyar Vitorlás Szövetség biztosítja. A versenyt nemcsak a partról, hanem nézőhajóról, a vízről is lehet majd követni. Az érdeklődők számos más hajózási lehetőséget is kipróbálhatnak a két nap során, a szervezők indítanak ugyanis sétahajókat, gyerekhajókat és bulihajót is.

Az esemény háziasszonya: Ördög Nóra

A szombati nap háziasszonya a kikötőben és a színpadon Ördög Nóra lesz, aki örömmel vállalta a feladatot, hiszen erősen kötődik a Balatonhoz. Nem véletlen, hogy a boldogító igent is itt mondta ki: Dél-alföldi lány vagyok, úgyhogy számunkra nem volt igazán evidens, hogy ha nyár, akkor Balaton. Ennek ellenére szülőkkel, nagyszülőkkel is többször vettük célba a magyar tengert, és zakatoltunk az akkor még döcögős M7-esen. Tinikorom legszebb nyarai is a Balatonhoz kötődnek, gimis koromban ugyanis két szezonban a balatonfenyvesi Vitorlás Büfében dolgoztam. Azt hiszem, itt mélyült el igazán a “szerelmünk”. Olyannyira, hogy 2010-ben, mikor esküvő helyszínt kerestünk a férjemmel, nem is volt kérdés, hogy a Balaton partján szeretnénk kimondani a boldogító igent. Azóta sincs olyan év, sőt inkább évszak, hogy ne látogassuk meg kedvenc tavunkat többször is: tavasz, nyár, ősz, tél, északi part vagy déli, a Balaton örök kedvenc.”- mondta el a Nemzeti Regatta kapcsán Ördög Nóra.

Kikkel találkozhat a közönség?

A kétnapos fesztivál a MOL Nagyon Balaton! rendezvénysorozat részeként kerül megrendezésre. A versenyt kísérő programok két napon át várják vízen és szárazföldön a látogatókat. A Honeybeast és a Magna Cum Laude szombaton lép fel, az Apacuka és a The Biebers a vasárnapi partihangulatot biztosítja. Finom ízekben és italokban sem lesz hiány: a települések főzőverseny keretében mutatják be legfinomabb étkeiket. Az esti hangulatot lampionos felvonulás fokozza majd.

Egészségmegőrzés és 170 éves jubileum

A rendezvényen a szervezők szándéka szerint két napig valóban együtt él, mozog, lélegzik, és legfőképpen egymásra mosolyog majd az ország. Az egészségmegőrzés jegyében véradásra is lesz lehetőség, bőrgyógyászati és egyéb szűrővizsgálatok megszervezésével kerül előtérbe a prevenció fontossága. A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) 170 éves jubileumához kapcsolódó kiállítás tovább színesíti a kulturális palettát.

A sajtóközlemény ide kattintva letölthető!

Kapcsolódó tartalmak

Jövőre is lesz Nemzeti Regatta

Jövőre is lesz Nemzeti Regatta

A rendezvény sikerességének köszönhetően egy percig sem volt kérdéses, hogy jövőre is lesz Nemzeti Regatta. A Balatoni Hajózási Zrt., a Magyar Vitorlás Szövetség és Siófok város összefogásának köszönhetően egy olyan esemény jöhetett létre, mely egyaránt növelte a Balaton és a vitorlás sport presztízsét is. 

Siófok nyerte a Nemzeti Regattát, Miskolc a települések versenyén diadalmoskodott

Siófok nyerte a Nemzeti Regattát, Miskolc a települések versenyén diadalmoskodott

Könnyű szél, verőfényes napsütés 5000 résztvevő és több, mint 300 versenyző a Nemzeti Regattán - Magyarország Településeinek Vitorlásversenyén. A küzdelem szoros volt, végül Siófok, a házigazda nyerte meg a Nemzeti Regattát. Az ezüstérmet Alsóörs, a bronzérmet pedig Csopak vihette haza. A Balaton, és a vitorlás sport is a legszebb arcát mutathatta meg a Nemzeti Regattán.

Kisorsolták a vitorlásokat a Nemzeti Regattára

Kisorsolták a vitorlásokat a Nemzeti Regattára

A Nemzeti Regatta június 2-án megrendezett nagyszabású budapesti sajtótájékoztatóján mindenre fény derült: kisorsolták, hogy a csapatok mely hajókkal, és mikor startolnak majd a futamokon.