Vegyen részt az Ön települése is a Nemzeti Regattán!

A Balatoni Hajózási Zrt. a honlapunkról is letölthető kiadvánnyal – egyúttal, mint meghívóval – meghatározott települési önkormányzatok polgármestereit keresi meg. Felkérésünket azért címezzük részükre, hogy a települések első számú vezetőinek összefogásával és támogatásával, lehetőség szerint minél több település nevezzen be a versenyre, legyen részese a kétnapos fesztiválnak.

A települési csapatok 7 főből állnak, ők azok, akik a vitorlásversenyen, illetve az egyéb fő kiegészítő versenyszámokban képviselik saját településüket. Természetesen szeretettel várjuk rendezvényünkre a csapatot kísérő lelkes és népes szuroklótábort is, akiknek a két nap alatt gazdag programkínálattal biztosítunk szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget a Balaton partján!

A csapatba olyan személyek kiválasztását és nevezését is javasoljuk, akik bármely szempontból értéket jelentenek a település számára és akár csak személyük, ismertségük, megjelenésük segítségével az ország figyelmét ráirányíthatják a küldő településükre. (Pl. színész, zenész, sportoló, stb.)

Lényeges, hogy a csapattagok esetében nincsen szükség előzetes vitorlás tapasztalatra, sokkal fontosabb szempont, hogy mind a résztvevők, mind a nézők jól érezzék magukat és kellemesen szórakozzanak!

Az első alkalommal megrendezésre kerülő eseményen csak korlátozott számú településnek tudunk részvételi lehetőséget biztosítani és – az intenzív előzetes érdeklődések miatt – a nevezéseket a jelentkezési sorrendnek megfelelően tudjuk elfogadni.

Mit kap minden nevező település a jelképes összegű nevezési díjért?

A nevezési díj magában foglalja a Magyar Vitorlás Szövetség közreműködésével rendelkezésre bocsátott vitorláshajó minden költségét. Valamennyi vitorláshajót szakképzett és szakmailag felkészült kormányossal bocsátjuk a települések rendelkezésére. Így tudjuk – egyenlő esélyeket biztosítva – garantálni azt, hogy akár olyan települési legénység is részt vegyen a versenyen, akik még sosem irányítottak vitorláshajót! 

Külön igény és a feltételek vállalása esetén természetesen szívesen szervezünk a csapattagok számára előzetes oktatást, gyakorlási lehetőséget a rendezvény nulladik napján, 2016. június 10-én.

Minden település nevét feltüntetjük a hajón egy molinón az érintett futam során, valamint a legénységet alkotó csapattagoknak pólót adunk az egységes megjelenést biztosítva. A jelképesnek tekinthető nevezési díj minden települési csapatot feljogosít arra, hogy a Balatoni Hajózási Zrt. mint főszervező által, a várhatóan több ezer érdeklődőt fogadó siófoki hajóállomáson rendelkezésre bocsátott standon / sátorban a saját települést bemutató installációt (pl. képek, plakátok, molinók, tárgyi eszközök, stb.) helyezzen el a rendezvény idejére, bemutatva Magyarország értékeit nyáron, a figyelem középpontjában álló Balaton partján.

Lehetőséget biztosítunk arra is, hogy előzetes egyeztetés alapján a település a nagyszínpadon is bemutatkozzon egy rövid megjelenés keretében!

Valamennyi benevezett települést, mint indulót feltüntetjük a rendezvény hivatalos honlapján. Ugyanitt minden település arra is lehetőséget kap, hogy tetszőleges információkat (pl. kép, szöveges leírás, beszúrt videó, stb.) helyezzen el magáról, csapatáról, helyi látványosságairól, értékeiről.

A vitorlásversenyre történő nevezés egyúttal a Települési Ízek Versenyére is vonatkozik, a csapattagok és kísérőik a helyszínen biztosított települési standon elkészíthetik és kínálhatják a településre jellemző fogást, melynek értékelését az összetett verseny pontjainál is beszámítunk.

A főzőversenyhez a szervezők biztosítják a víz-, áram-, és gázvételezési (gázpalack) lehetőséget, csapattagok a választott fogásnak megfelelően maguk szerzik be az alapanyagokat, illetve gondoskodnak a főzéshez szükséges egyéb kellékekről.

A Vitorlás Fesztivál keretében megrendezésre kerülő sárkányhajós versenyszámban is indulási jogot kap a nevező település. Az egyes versenyszámokban értékes különdíjakért folyik majd a küzdelem.

Mennyit kell mindezért fizetnie a településnek?

A nevezési díj: mindösszesen 50.000,- Ft + ÁFA / települési csapat (max. 7 fő) 

Meddig és milyen formában kell jelentkezni a településnek a Nemzeti Regattára?

Jelentkezési határidő: A nevezés lezárult!

A nevezéshez az igények írásban történő jelzését követően formanyomtatványt küldünk, melyet értelemszerűen kitöltve kell visszaküldeni a Balatoni Hajózási Zrt. részére.

A jelentkezést a nevezési díj kiegyenlítését követően tudjuk véglegesen elfogadni.