A Nemzeti Regatta több mint egy vitorlásverseny!

A Balaton Közép-Európa legnagyobb édesvizű tava. Budapestet követően az ország legfontosabb kiemelt idegenforgalmi régiója, a turizmusból származó bevételek és gazdasági eredmények egyik legfőbb generálója.

A MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozat keretében, és Siófok város támogatásával megrendezésre kerülő Nemzeti Regatta megszervezésével a Balatoni Hajózási Zrt. fő célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a Balaton nem csak a régióban élőké, hanem közös nemzeti kincsünk. Az idegenforgalom és a turisztikai szolgáltatók, valamint az általuk foglalkoztatott munkaerő révén a tó közvetetten összeköti Magyarország valamennyi települését.

A 170-edik hajózási szezon kapcsán szervezett ünnepi rendezvénysorozat egyik állomását jelentő esemény másik kiemelt célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a magyar vitorlás sportra, amely nehéz körülmények között is képes nemzetközi szintű eredmények elérésére. Az utánpótlás érdekében fontos, hogy minél több tehetséges fiatal kötődjön a sportághoz.

A rendezvény legfőbb látványossága a hagyományteremtő céllal idén első alkalommal megrendezésre kerülő speciális amatőr vitorlásverseny (pályaverseny), melyen Magyarország települései által indított hajók (OneDesign – azonos típusú - hajók) vesznek részt saját helyi értékeiket képviselve.

A vitorlásversenyhez a hajókat és kormányosokat a Magyar Vitorlás Szövetség biztosítja a települési csapatok számára. A legénységet a települések maguk állítják ki.

Nemzeti Regatta előzetes beharangozó kiadványa pdf formátumban letölthető:

Nemzeti Regatta kiadvány