A közös élmény összehozza az embereket és a balatoni reflektorfény bemutatkozási lehetőséget ad az ország más régióiból érkező településeknek is. Még jelentkezhetnek a meghívott települések a Nemzeti Regatta Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja elnevezésű kétnapos eseményre, amelyet 2016. június 11-12-én (szombat-vasárnap) rendeznek meg Siófokon, s ahol a résztvevő városok lehetőséget kapnak, hogy bemutassák egyedi értékeiket.

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Győr polgármestere, Szita Károly Kaposvár és Dr. Páva Zsolt Pécs polgármestere, valamint - balatoni házigazdaként - Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője nem véletlenül vállaltak védnöki szerepet az eseményen, melynek egyik fő célja, hogy az ország összes régiója bemutatkozási lehetőséget kapjon a Balaton-parton a kétnapos fesztivál keretében.

A Nemzeti Regatta eseménye a Balaton-parti települések mellett elsősorban a megyeszékhelyeket, megyei jogú városokat igyekszik vendégül látni, és tudatosan felvállalt célja, hogy néhány további, nagyobb lélekszámú várossal kiegészülve Magyarország valamennyi régióját lefedje, minden tájegység képviselve legyen a saját kulturális értékeiket felvonultatva. A Nemzeti Regatta ugyanis több mint egy vitorlásverseny: kétnapos, szárazföldi helyszíneken megrendezett színvonalas, és változatos programokkal kiegészülő nyári családi fesztivál. Színpadi beszélgetések, kiállítóstandok, és a „Települések Íze” főzőverseny is módot ad a városok bemutatkozására. A települések részvételéhez ráadásul vitorlázó tudás sem szükséges. A Balatoni Hajózási Zrt. szervezésében megvalósuló eseményen a Magyar Vitorlás Szövetség biztosítja a hajókat és a kormányosokat.

Bővebben...

Kapcsolódó híreink

Maximálisan elégedett települések, közönségsiker

Maximálisan elégedett települések, közönségsiker

Óriási közönségsikerrel és a csapatok maximális elégedettségével zárult a Nemzeti Regatta Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja. A kétnapos siófoki eseményen 30 település csapata vett részt a különböző versenyszámokban. A települések vezetői egyöntetűen állapították meg, hogy az alapcél: miszerint az ország két napig mosolyogjon egymásra, teljesült.

Kiderült melyik település melyik vitorlással indul június 11-én a Nemzeti Regattán

Kiderült melyik település melyik vitorlással indul június 11-én a Nemzeti Regattán

A Nemzeti Regatta június 2-án megrendezett nagyszabású budapesti sajtótájékoztatóján mindenre fény derült: kisorsolták, hogy a csapatok mely hajókkal, és mikor startolnak majd a futamokon. 

Nemzeti Regatta: A nyár első nagy bulija a Balaton partján

Nemzeti Regatta: A nyár első nagy bulija a Balaton partján

Változatos, színes programokkal és sztárfellépőkkel várja az érdeklődőket a nyár első nagy szabadtéri fesztiválja, a Nemzeti Regatta június 11-12-én Siófokon! Amíg a vízen a vitorlás hajók küzdelme zajlik, a tó partján a versenyre nevezett települések képviselői a saját nevezetességeikkel, jellegzetes gasztronómiai különlegességekkel, látványos standokkal mutatkozhatnak be.