Nemzeti Regatta - Az esemény több mint egy vitorlásverseny

A fesztivál programja, koncertjei ingyenesen látogathatók!

A versenyt kísérő, és parti eseményként megrendezésre kerülő Magyarország Településeinek Fesztiválján nem csupán a Balaton parti városok mutathatják be turisztikai kínálatukat. E frekventált idegenforgalmi helyszínen Magyarország más települései is lehetőséget kapnak arra, hogy saját helyi értékeikre, látványosságaikra, hagyományaikra, természetei szépségeikre, mint hasonló nemzeti kincsekre irányítsák az ország figyelmét. Tehetik mindezt széleskörű országos média megjelenéssel támogatva!

Az amatőr vitorlásversenyt kiegészítő egyéb versenyszámokról itt talál információt. (Települési Ízek Versenye, Települések bemutatkozása, Sárkányhajó futamok)

Az eseményhez kapcsolódó programelemek beépítésével szélesíteni szeretnénk az érdeklődők és bevontak körét annak érdekében, hogy minden magyar család számára érdekes és vonzó hétvégi programot kínálhassunk. Természetesen ezzel a résztvevő településeknek is lényegesen nagyobb teret adhatunk a bemutatkozásra. 

 

Színvonalas parti programok több helyszínen

A tervezett programok lehetővé teszik a vitorlássport és a közönség közvetlenebb találkozását, valamint Magyarország összes résztvevő településének bevonását a sportág és a helyi, egyedi értékek kölcsönös megismerésébe.

A fesztivál során a látogatók egyszerre vehetnek részt egy tartalmas szabadidős programon, egy nívós sporteseményen, mindeközben a Balaton partján találkozhatnak Magyarország más tájainak szépségével és értékeivel is.

Célunk, hogy a rendezvénnyel és a kapcsolódó programokkal a magyar családok számára olyan hagyományteremtő, kora nyári szabadtéri szórakozási lehetőséget teremtsünk, mely egyúttal a Balaton és Magyarország látnivalóit, az ismert és kevésbé ismert belföldi turisztikai lehetőségeket is népszerűsíti. Mindehhez a Balaton biztosít egyedülálló, örök emléket nyújtó természet közeli helyszínt és légkört.

Legyen egy olyan országos rendezvény, amely lehetőséget biztosít egy olyan országos seregszemlének, ahol két napig valóban együtt él, mozog, lélegzik és legfőképpen együtt és egymásra mosolyog az ország.

A Nemzeti Regatta Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja kétnapos esemény programplakátját a linkre kattintva töltheti le!

2016. június 11. szombat

Amíg a siófoki kikötő előtti vízfelületen kijelölt pályán Magyarország településeinek csapatai vitorlásversenyen vesznek részt, a parton az alábbi programokkal várjuk az érdeklődőket.

(A települések amatőr vitorlásversenyéről itt talál részletes információt!)

Nagyszínpad és óriáskivetítő szombaton:
09.00   -   09.15    Ünnepélyes megnyitó
09.15   -   09.30   Ördög Nóra háziasszony a rendezvény főszponzoraival beszélget
09.30   -   10.00   Fabula együttes koncertje
10.00   -   11.15   Közvetítés a Nemzeti Regatta 1. előfutamáról Borbély Ferenc és Brencsán Ábel kommentálásával, kivetítéssel, GPS nyomonkövetéssel
11.15   -   12.30   Települések bemutatkozása / Bejelentkezés az Ízek utcájából
12.00   -   12.30   Települési Ízek Versenyének zsűrizése az Ízek utcájában
12.30   -   14.00   Közvetítés a Nemzeti Regatta 2. előfutamáról Borbély Ferenc és Brencsán Ábel kommentálásával, kivetítéssel, GPS nyomonkövetéssel
14.00   -   15.00   Települések bemutatkozása / Színpadi beszélgetések Ördög Nórával
15.00   -   16.00   Közvetítés a Nemzeti Regatta döntő futamairól Borbély Ferenc és Brencsán Ábel kommentálásával, kivetítéssel, GPS nyomonkövetéssel
16.00   -   17.00   Honeybeast koncert
17.00   -   17.45    Jótékonysági vitorlásfutam közvetítése
18.00   -   19.00    Ünnepélyes eredményhirdetés
19.30   -   21.00    Magna Cum Laude koncert
 Gyereksarok szombaton:

 Egész napos folyamatos gyerekfoglalkozások:

 • Magyar Turizmus Zrt. Balaton régiós standján balatoni kabalafigurák
 • Hét Tenger Kalózai (kézműves foglalkozások, szerepjátékok, fajátékok, animáció)
 • Playmobil gyerekjátszó sarok Füred Kapitánnyal
 • Arcfestés
 • Ugrálóvár (térítés ellenében)
 • BAHART gyerekvíz nyereményekért
A társadalmi szerepvállalás jegyében: CSR sarok szombaton

 Egész nap folyamatosan:

 

BAHART hajós programok szombaton:
09.20 - 09.40   Sajtótájékoztató a Siófok katamaránon (belépés csak sajtóigazolvánnyal)
09.45 - 11.15   Nemzeti Regatta vitorlásverseny nézőhajók - Kelén és Tünde nosztalgia sétahajók (kedvezményes díjon, befogadóképesség erejéig)
12.15 - 13.45   Nemzeti Regatta vitorlásverseny nézőhajók - Kelén és Tünde nosztalgia sétahajók (kedvezményes díjon, befogadóképesség erejéig)
14.45 - 16.00   Nemzeti Regatta vitorlásverseny nézőhajók - Kelén és Tünde nosztalgia sétahajók (kedvezményes díjon, befogadóképesség erejéig)
16.00 - 17.00   BAHART Varázshajó - gyerekprogram a Szent Miklós fedélzetén (kedvezményes díjon, befogadóképesség erejéig) 
21.00 - 23.00   BAHART bulihajó - a Szent Miklós fedélzetén (kedvezményes díjon, befogadóképesség erejéig)

 

2016. június 12. vasárnap

Amíg a Sió csatornán Magyarország településeinek csapatai sárkányhajó versenyen (9.30 - 14.00 óra) vesznek részt, a parton az alábbi programokkal várjuk az érdeklődőket.
Nagyszínpad és óriáskivetítő vasárnap:
09.00 - 09.15   A második nap megnyitója
09.15 - 10.00   Bejelentkezés Lázár Chef látványkonyhájából / Beszélgetés a sárkányhajó futam résztvevőivel
10.00       BAHART Regatta pályaverseny futam rajtja
10.00 11.00   A Balaton száguldó riportere - Balatoni álomállás casting
10.00 - 16.00   BAHART Micromagic Modellvitorlás verseny  a Rózsakert előtti vízen
11.00 - 12.00   Apacuka zenekar koncertje
12.00 - 12.30   Balatoni állomállás eredményhirdetése
13.00 - 14.00   The Biebers koncert
14.00 - 14.30   Színpadi beszélgetések, értékelések
14.30 - 15.00   Vasárnapi versenyszámok eredményhirdetése
16.00 - 16.30   BAHART Micromagic Modellvitorlás verseny eredményhirdetése
 Gyereksarok vasárnap:

 Egész napos folyamatos gyerekfoglalkozások:

 • Magyar Turizmus Zrt. Balaton régiós standján balatoni kabalafigurák
 • Hét Tenger Kalózai (kézműves foglalkozások, szerepjátékok, fajátékok, animáció)
 • Playmobil gyerekjátszó sarok Füred Kapitánnyal
 • Arcfestés
 • Ugrálóvár (térítés ellenében)
 • BAHART gyerekvíz nyereményekért
A társadalmi szerepvállalás jegyében: CSR sarok vasárnap

 Egész nap folyamatosan:

BAHART hajós programok vasárnap:
 • Napközben menetrendi és sétahajójáratok (térítés ellenében, befogadóképesség erejéig)
 • 15.00 - 16.00: BAHART Varázshajó (térítés ellenében, befogadóképesség erejéig)

 A Nemzeti Regatta Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja kétnapos esemény programplakátját a linkre kattintva töltheti le!

 

A Nemzeti Regatta házigazdái

Ördög Nóra

a Nemzeti Regatta háziasszonya

Dél-alföldi lány vagyok, úgyhogy számunkra nem volt igazán evidens, hogy ha nyár, akkor Balaton. Ennek ellenére szülőkkel, nagyszülőkkel is többször vettük célba a magyar tengert, és zakatoltunk az akkor még döcögős M7-esen. Tinikorom legszebb nyarai is a Balatonhoz kötődnek, gimis koromban ugyanis két szezonban a balatonfenyvesi Vitorlás Büfében dolgoztam. Azt hiszem, itt mélyült el igazán a “szerelmünk”. Olyannyira, hogy 2010-ben, mikor esküvő helyszínt kerestünk a férjemmel, nem is volt kérdés, hogy a Balaton partján szeretnénk kimondani a boldogító igent. Azóta sincs olyan év, sőt inkább évszak, hogy ne látogassuk meg kedvenc tavunkat többször is: tavasz, nyár, ősz, tél, északi part vagy déli, a Balaton örök kedvenc.

 

Borbély Ferenc

a Nemzeti Regatta házigazdája

Pontosan 30 éve jegyeztem el magam a vitorlássporttal, melyből 25-öt a siófoki MAHART majd BAHART vitorlásbázisán töltöttem. Ide kötnek a legnagyobb élmények, melyek Magyar bajnoki címeket, helyezéseket, EB futamgyőzelmet, Atlanti óceán átkeléseket, és nem mellesleg a Hong-Kong Challenge 1996-97-es földkerülő vitorlásverseny győztes csapatának tagságát jelentik számomra. A dolgos hétköznapokban szintén a víz az úr. 16 éve van szerencsém hírét vinni a vitorlázásnak, profi és amatőr vitorlázóknak, olykor újságban, máskor rádiókban, napjainkban pedig az M4sport csatornán. Így teljes az én „képem” a Balatonról, melyet minden ízében szeretek, sőt, imádok nézegetni.

A rendezvény szervezői az eseményen esetlegesen bekövetkező sérülésekért és károkért felelősséget nem vállalnak. A programváltozás jogát fenntartjuk!